spaziolaboratorio

The rustic buildings, which form part of the perimetral wall of the 1700s that delimits the parterre of the Villa,  face the hills in a subdued and sheltered position, opening up to the landscape. The restoration project for the reuse of the spaces for residential purposes, which were originally used for farming activities, is created around some simples incisions in the wall. The new diagonal windows offer glimpses of the garden through long openings , its articulation can be discovered on walking through the redeveloped internal spaces.

The intimate and subdued character of the garden, completely reconfigured together with the building, coexists with the imposing view of the hill area.

design and project architect mimma caldarola
project manager luigi tirinnanzi
structural project claudio pistolesi
electrical system project stefano palazzesi
heating and cooling system project marco lozzi
client private
building works D.R. costruzioni
restoration stefano landi
doors, windows and metalwork comea
fixed furniture nuova farmobili
photos paolo barbaro


intervention completed